【此文有毒】惡搞 vs 認真!同你揀聖誕禮物!聖誕禮物(不實用指南)!

又到……你明啦,一年一度,每次聖誕節都會驚交換聖誕禮物,認真揀完又驚對方唔中意份禮物,惡搞揀完又驚對方get唔到你個笑點,最後尷尬收場,唉~

所以今日就同大家揀6份聖誕禮物,睇下可唔可以可以啓發你的禮物靈感!

-惡搞派-

  1. Idiot’s cube puzzle (全白面扭計骰)
售價:約HK$47

有人話成功扭到扭計骰的人都應該好聰明,如果送一個全白的扭計骰,就等於同對方講你係一個聰明人,不過,都聰明不過送呢個扭計骰的人。

2. 舊版Nokia-3310 iphone手機殼

售價:約HK$80

有咩好得過一部電話?就係兩部電話!!重點係個部唔係一般的電話,而係世上最硬電話Nokia-3310!有佢(各樣)保護你部iphone,一定點跌都唔會爆mon!

3. Head Basketball Game – set of 2 baskets + balls (掛頭籃球籃)

售價:約HK$195

你自問是投藍高手嗎?太好了!這是一個好好的方式去證明你的實力!

-認真派-

(換認真tone先)

  1. L’Occitane歐舒丹 節慶嘉年華彩球組系列
售價:約HK$120

L’Occitane歐舒丹節慶嘉年華彩球組系列,讓你以甜甜價就能收集多款經典明星商品,星型及聖誕樹的可愛造型,保證榮登今年最佳送禮王!

除了馬鞭草、櫻花、乳油木、杏仁等經典系列之外,今年更首度推出男士及髮品兩款彩球,不管送禮對象是誰,都能找得到最適合的!

2. Catiss 聖誕貓掌型潤唇膏潤手套裝

售價:約HK$442

Catiss潤唇膏含有多種天然植物精華及果油,能滋潤雙唇、撫平唇紋、防止唇部乾裂,而且滲透性極佳,能為雙唇帶來深層滋潤。女朋友愛貓的話肯定鍾意!套裝的潤手霜易吸收又不過分黏膩,護手同時護甲。

3. Castelbel 冬季仙境蠟燭和香皂禮品套裝

售價:約HK$360

Castelbel快樂聖誕樹紅盒香皂香薰套裝包括貴族紅藤條香薰100ml及快樂聖誕樹紅盒香皂,香薰本身設計很有節日感,香味也令全屋更有聖誕氣氛,加上可愛的聖誕樹造型香皂,絕對令朋友愛不釋手,令你的身邊充滿聖誕氣息。

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

隱私權保護政策

請細閱並示意接受以下私隱政策及免責聲明,按下「接受」表示你已同意並願意接受香港藥房格價網站內之私隱政策及免責聲明。