陳凱琳產後3個月極速修身 靚媽全靠一招塑出纖腰

靚媽陳凱琳(Grace)在今年7月誕第二胎,產後速修身,近日陳凱琳更在社交平台上載一批新相騷纖腰,簡直不似生BB才3個月而已,果然不愧是港姐冠軍。連Grace的好姊妹龔嘉欣也留言稱:「Omg , super fit 😍😍😍」

陳凱琳在個人寫道:「懷孕嘅時候睇到好朋友喺IG着住呢套衫,我就即刻message 佢讚好有型,so sexy!佢就話,妳生完之後我借畀你着啦!我心諗:幾時先着得到呀?」

陳凱琳紮肚修身

然後,陳凱琳表示後來學懂紮肚,因此成功修身:

唔單止係為咗貪靚,原來好似我體質比較纖瘦嘅 mummy 都好需要紮,因為懷孕令骨架擴大,所以即使瘦都會變大隻…

可以收細外擴骨架,協助腹直肌重新歸位,促進子宮修復,同減輕產後腰痛嘅問題~

事實不少明星產後選擇紮肚,比如胡杏兒、徐子淇、黎姿、楊千嬅、關心妍等。不過當然在紮肚外,她們產前已做好體重管理。

其實現時醫學界對古法紮肚仍持不同意見,產婦欲進行紮肚前,應先徵詢婦產科醫生意見,而在選擇光顧做古法紮肚時,亦要留意對方的紮法是否正確、是否專業及有口碑。

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

隱私權保護政策

請細閱並示意接受以下私隱政策及免責聲明,按下「接受」表示你已同意並願意接受香港藥房格價網站內之私隱政策及免責聲明。